Ook afgelopen weekend stonden de competitieteams van TC Baarle weer op de tennisbaan. Benieuwd naar de uitslagen en verslagen van afgelopen weekend? Lees dan snel verder.

Gemengd
Ball-point 1 – Baarle 1 (2 – 2)

Baarle 2 – Boemerang 1 (2 – 2)
Prinsenbeek 6 - Baarle 3 (4 – 0)
Afgelopen dinsdag speelde de veteranen van TC Baarle-3 de inhaalwedstrijd tegen Markant uit Breda. Markant was de koploper dus we konden aan de bak. In vier spannende partijen werd een verdiende 2-2 uit het vuur gesleept.
Een overwinning had er zelf ingezeten. Therese en Griet haalden net zoals Joep en Danielle in een supertiebreak de puntjes binnen. Een goed resultaat.
Vol vertrouwen werd dus afgelopen vrijdag afgereisd naar Prinsenbeek. Echter Prinsenbeek had zich inmiddels ook aan de top van de ranglijst gevestigd. Dat bleek want het was allemaal net niet die avond.
Griet en Annelies hadden het meeste zich op een puntje echter in de supertiebreak kwamen zijn net te kort. Ook de overige partijen gingen helaas verloren. Zodoende werd de partij terecht met 4-0 verloren. Komende vrijdag uit naar Tendo. Altijd lastig.

Baarle 4 – De korrel 3 (4 – 0)
Na een wat verlate aankomst van onze tegenstanders betraden we met de dames- en herendubbels de tennisbanen. Bij de dames traden Judith en Marianne van T. in het strijdperk. De eerste set ging gelijk op. Zoals bekend van onze dames brengen zij alle ballen terug, net een muur, waardoor de tegenstanders dan de fouten gaan maken. Echter bij de tegenstanders stond ook zo’n duo dus werd het een spannende set. Tot 5-5 ging het gelijk op waarna, gelukkig voor ons, de dames van TC Baarle een break konden forceren en uiteindelijk deze set met 7-5 binnen konden halen. In de tweede set leek het verzet van De Korrel gebroken want deze werd met 6-1 ook door Judith en Marianne binnen gehengeld.

Bij de heren dubbel traden Geert-Jan en Jos aan. Al tijdens het inspelen keken zij elkaar aan en dachten alle twee hetzelfde: Dit wordt een pittig potje. TC stond dan ook al snel met 0-3 achter en Geert-Jan stelde voor om het koffiezet apparaat maar alvast aan te gaan zetten. Gelukkig keerde het tij en kwam TC terug naar 2-3, waarna het koffiezet apparaat weer uit kon. De rest van deze set ging meer gelijkwaardig tegen elkaar op en eindigde in een 7-5 overwinning voor ons. Ook de tweede set ging goed gelijk op. Het waren weer Geert-Jan en Jos die als eerste een break konden maken en zodoende ook deze set verdiend wonnen met 6-4.
Halverwege dus een 2-0 voorsprong voor TC Baarle. Dit hadden we deze competitie nog niet meegemaakt. Na een korte pauze gingen de mix partijen aan de slag. Voor TC waren dit Judith met Geert-Jan en Marianne v.d V. met Bart. Dit werden 2 wedstrijden die beide met een super tie-break beslist zouden worden. Judith en Geert-Jan verloren de eerste set heel snel met 1-6. Gelukkig konden ze in de tweede set meer strijd leveren en ze sleepte deze set dan ook met 6-4 uit het vuur. De daarop volgende tie-break ging tot halverwege goed tegen elkaar op maar aan het einde liep TC toch mooi uit naar een 10-6 overwinning.
Bij de andere mix met Marianne en Bart was het ook een mooie pot. In de eerste set stond Bart super te tennissen. Samen met de rake klappen van Marianne werd het 6-2 voor TC. Helaas konden ze in de tweede set dit hoge niveau niet helemaal volhouden en de set moest dan ook met 2-6 aan De Korrel worden afgestaan. Hier dus ook een super tie-break. Ook hierbij ging het zeer gelijk op maar gelukkig voor TC konden Marianne en Bart het hoge niveau van de eerste set weer aantikken en zodoende ook de tie-break met 10-8 over de streep trekken. Hiermee werd dus een 4-0 overwinning voor TC behaald. Aanstaande vrijdag thuis tegen Smashing ’89 gaan we er weer voor.