Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

 

Afgelopen vrijdag reisden we af naar Best om te spelen we tegen het mixteam van Smashing ’89.

Precies op tijd aangekomen op het mooie tennispark konden we met één wedstrijd starten na het gebruikelijke bakje koffie. Het waren de dames die van start mochten gaan. Deze keer waren het onze twee Mariannen die het opnamen tegen de dames uit Best. Onze dames hadden schijnbaar een reputatie hoog te houden. De teamcaptain had het spel van onze dames blijkbaar geanalyseerd en wist te vertellen dat ze bijna geen wedstrijd verloren hadden in de huidige alsook in de voorjaarscompetitie. Er werd dus een sterk koppel ingezet om te strijden tegen onze dames. Het werd een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams maar helaas wisten de dames uit Best toch steeds de set winnend af te sluiten. Helaas voor onze dames, een verliespartij. Niets aan te doen, zeker niet als je achteraf hoort dat onze tegenstander een sterk team opgesteld had, een team waarin zelfs een dame speelde die als invalster mee speelde deze wedstrijd.

Terwijl de dames nog bezig waren met hun wedstrijd mochten onze heren ook het kunstgras betreden. Deze keer speelden Carlo en Geert-Jan samen. Ook hier weer een sterke tegenstander. En we moesten echt alles geven om een game winnend af te sluiten. Een aantal games konden we zeker winnend af sluiten maar helaas net niet voldoende om ook een set winnend af te kunnen sluiten. Dus helaas werd ook deze wedstrijd niet gewonnen.

Net op tijd waren we binnen voor een bakje koffie en een lekkere koek. Intussen was het flink gaan regenen en al snel stonden de plassen op de tennisbanen. Dit werd dus een langere pauze als normaal. Na een lange pauze konden we gelukkig weer het kunstgras op om de resterende gemengd dubbels te gaan spelen.

Linda en Geert-Jan traden als eerste aan terwijl Jos en zijn Marianne nog even moesten op een vrijkomende baan. Ook Linda en Geert-Jan speelden een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Helaas ging de eerste set verloren. In de tweede set kwam ons team op een behoorlijke achterstand maar opgeven was er niet bij, sterker nog ze kwamen geweldig terug in de set en wisten er uiteindelijk een tiebreak uit te slepen en hadden zodoende nog kansen de tweede set te winnen. Helaas werd de tiebreak verloren en zo dus ook de tweede set en de wedstrijd.

Intussen waren Jos en zijn Marianne ook begonnen aan hun wedstrijd. We hoopten natuurlijk dat zij de eer nog hoog konden houden en we toch nog met een puntje terug naar huis konden gaan. De onzen gingen goed van start en wisten de eerste set winnend af te sluiten. Dit gaf hoop. De tweede set werd echt spannend. Intussen stonden alle anderen langs de baan te kijken hoe deze wedstrijd af ging lopen. Ook hier was er in de tweede set weer een tiebreak nodig om deze winnend af te kunnen sluiten. Er werd gestreden voor iedere bal en het bleef spannend tot de laatst geslagen bal. En gelukkig voor ons….het laatste punt van de wedstrijd werd gewonnen door Jos en Marianne. Ze hielden de eer knap hoog en wisten er voor te zorgen dat we toch nog een puntje mee naar huis konden nemen.

Na nog even een hapje en een drankje, het was intussen al 1:00 uur ’s morgens, vertrokken we vroeg in de ochtend terug naar Baarle.

Volgende week spelen we weer tegen een team uit Best. Deze keer wel thuis en tegen de andere tennisverenging die Best rijk is. Hopelijk kunnen we de balans tegen de teams uit Best in een positief saldo voor ons afsluiten. Tot volgens week.