Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

 

We zijn weer gestart met de najaar competitie.

Met een mooi najaarszonnetje is het echt genieten.

De eerste tegenstander is vandaag Alphen. Piet en Karel uit Alphen tegen Staf en Frans. De 1ste set was het een beetje eenrichtingverkeer Piet en Karel kregen geen grip op het spel van Baarle, een beetje geluk hoort er ook altijd bij, maar het werd 6-0. Maar in de 2de set was het een taaier Alphen, de ballen vielen nu wel en het werd echt spannend. Tot 2-2 bleef het in evenwicht maar de 5de game was van cruciaal belang, Karel aan service en het werd een lange game, veel keren deuce maar uiteindelijk werd het 3-2 voor Baarle. Staf serveerde snel naar 4-2, even rust. Piet leverde ook een verwoede poging maar kon de 5-2 niet voorkomen. Nu was het aan Frans om uit te serveren, matchpoint en deuce, maar dat kon ook een 5-3 niet voorkomen en dus geen einde van de partij. Karel was gebrand om zijn verloren game te revancheren en dat lukte wonderwel en bracht de stand op 5-4. Nu was het dus aan Staf om de partij uit te serveren, geen zenuwen want hij maakte deze af met een love game, 6-4 en de partij 1-0.

De 2de partij ging tussen de Alphenaren Theo en Kees tegen Tom en Ben. Dit was echt een triller, sterk op en neer gaand spel en games 1-1, 2-2,3-3. Volgens Alphen had Baarle meer geluk, en zij pech met hun slice en kapballen. De weerstand was toen enig sinds gebroken. Met nog wel lange games liep Baarle uit naar 6-3 en set. In set 2 waren Theo en Kees natuurlijk uit op revanche, Baarle moest alle zeilen bijzetten om naar 2-2 te gaan. Tom en Ben wilde het niet nog spannender maken en er moest een schepje erbij op. Met goed serveerwerk en diepe ballen was het voor Theo en Kees niet meer bij te benen en liep ook deze set in het voordeel van Baarle 6-0. En 2-0

De 3de partij speelde Theo en Karel tegenover Bas en Jan. Zij waren na langwachten op de vorige partijen echt scherp. Alphen had hier echt hun kruid al een beetje verschoten, de 1ste set liep voor hen uit op een sof, het werd snel 6-0. De 2de set wilde Theo en Karel er toch nog iets van maken om niet met twee keer 6-0 van de baan te gaan. Ze herpakte zich enigsinds en pakte toch nog 2 games van de Baarlenaren Bas en Jan (of Jan was wat minder) af. Maar het liep niet, Baarle won met 6-2. En 3-0.

De 4de en laatste partij tenniste Piet en Kees met aan de andere zijde Michiel (zijn debuut) en Frans. Michiel en Frans kwamen niet sterk uit de startblokken, Piet en Kees hadden greep op het spel, wat Baarle niet kreeg, ballen net uit, in het net, en bij Alphen viel alles net in. Ze stonden ook op de juiste plaats of Baarle niet? Het liep uit naar 2-5, maar Baarle kon toch nog terugkomen met hard werken en lange rally’s en games naar 4-5. Soms viel het geluk aan onze kant maar voor niet lang, we verloren met 4-6. De 2de set 1-0 voor en 1-2 achter naar 2-2 we probeerde van alles maar kwamen er niet echt doorheen, de ballen speelde wij te vaak in hun racket en die vielen dan uitstekend binnen. Geluk of onkunde? Piet en Kees liepen uit naar 3-5. Aan Kees de eer om de partij uit te serveren, wat ook lukte. Wij hadden niet de juiste slagen terug om het tij te keren, 3-6. En 3-1 einduitslag.

De ander wedstrijd Gilze -Rijen werd 1-3 voor Rijen.