Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

 

In een rumoerig Gilze waar ze de hele middag met helikopters en oude vliegtuigen aan het rond vliegen waren, moesten wij ons op ons spel concentreren.

Het was improviseren met enkele afmeldingen en een late ziekmelding, maar ‘stand-in’ Jan Smant heeft ons uit de brand geholpen.

Partij 1: Tussen Bas en Tom tegen Nol en Mart uit Gilze. Het was een gelijk opgaande strijd met veel slagen wisselingen. Wie hield zijn zenuwen het beste in bedwang, en plaatste de ballen het beste in het vijandige vak. Dit deed tenslotte Gilze beter en zeker Mart met zijn aparte slag 6-3 voor Gilze. De 2e set was nog spannender een voorsprong voor de onze jongens 3-1en 4-2 voor, maar het werd toch 5-5. Veel onnodige ballen gingen uit of in het net. Tom en Bas verloren de greep op het spel, wat uiteindelijk een 7-5 voor Gilze werd. Dus 1-0.

Partij 2: Jan en Frans tegen Ad en Henk. Deze pot werd door Baarle redelijk makkelijk binnen gehaald. De 1e set bood Gilze nog wat tegenstand met een 6-2 voor Baarle. De 2e set ging vrij snel met 6-1 naar Baarle . Het enige gevaar was de goede service van Henk en de lobjes van Ad maar dit mocht niet baten. Stand 1-1.

De 3e partij tussen Bas en Jan tegen Nol en Henk. Een mooie partij al doet de stand dat niet vermoeden 6-1 en 6-1 voor Baarle. Er waren mooie rally’s spannende slagenwisselingen maar Gilze maakte op de beslissende momenten net de fouten. Stand 1-2.

De 4e partij tussen Tom en Anton tegen Mart en Ad. Gilze begon in de 1e set goed en liepen al snel uit naar 4-1. Tom en Anton waren nog niet echt op toeren maar vochten terug naar 4-2, maar lieten de set wel aan Gilze 6-2. De 2e set begonnen we goed 2-1 en 3-2 voor, beter spel, maar we konden het helaas niet echt vasthouden. Tom zat nog met zijn slice backhand in de knoop, wat teveel gegolft, deze liep vandaag niet. Er waren veel mooie spelmomenten en het ging goed tegen elkaar op tot 3-3, om toch met 6-3 het onderspit te delven.

Daardoor werd de eindstand op 2-2 bepaald. A.s. vrijdag wachten we team Alphen op. Daar van hebben we uit gewonnen. Dat moet thuis ook kunnen.

Frans.L

XIYV6840
Bas en Tom in actie.