Main menu
Tennisbal en racket

Hoofdsponsor TC Baarle

 

Eindelijk weer zo ver, de voorjaarscompetitie gaat van start. Een nieuwe samen stelling van het team, eigenlijk een samengaan van twee eerdere teams.
Zo hebben we Jos, gevreesd vanwege zijn rust en listige balletjes.
Ook Carlo is weer van de partij, gewaardeerd vanwege zijn magistrale loopwerk en hij weet menig tegenstander uit de wedstrijd te krijgen met zijn gevatte opmerkingen.
Geert-Jan is de derde heer in de rij, soms onstuimig maar met dwingend spel vanaf links.
Dat kan nog mooi worden want bij de dames hebben we Marianne van Jos, en die is ook op haar sterkst spelend vanaf links vanwaar ze haar ijzersterke backhand in stelling kan brengen.
Linda sluit ook weer aan in het team, en met haar kapballetjes en slice backhand brengt ze menig tegenstander in de problemen.
Onze andere Marianne maakt ons team compleet, geroemd om haar degelijk spel in combinatie met een gevreesde opslag.
We spelen wel in een bijzondere competitie. Geen 8 teams maar 4. We spelen een uit- en een thuiswedstrijd tegen de andere teams. Leuk om een keer mee te maken. Afgelopen vrijdag kwamen de Kemphanen uit Reusel naar ons. De sfeer zat er vanaf het begin goed in. Na het gebruikelijke kopje koffie zijn we aan de wedstrijden begonnen. In de damesdubbel traden Linda en Marianne van Tilburg aan. Onze dames zaten van het begin af aan goed in de wedstrijd. In twee sets werd er gewonnen van de dames uit Reusel. De setstanden waren 6-3  en een taaiere tweede set werd met 7-5 gewonnen. Ze konden nu nog even naar de heren gaan kijken. Carlo en Geert-Jan speelden de herendubbel samen. Een lastige pot, na dik verlies in de eerste set, 3-6, herstelden onze heren zich knap. De tweede set werd met een dik verdiende 6-4 gewonnen. Een supertiebreak moest uiteindelijk bepalen wie er met de winst vandoor zou gaan. De tiebreak ging heel gelijk op, bij 9-7 kreeg Geert-Jan de kans om het wedstrijdpunt te maken maar helaas werd de bal ruim uit geslagen. Carlo mocht gaan serveren voor de wedstrijd en deed dit met een geweldige eerste service waardoor de wedstrijd uiteindelijk winnend kon worden afgesloten.
Na de koffie met een lekker stuk vlaai stonden de gemengd dubbels op het programma. Marianne van der Veeken speelde samen met Carlo en Linda samen met Jos. Linda en Jos sloten met 7-5 de eerste set winnend af. Hierna schoot er iets in een kuit bij de heer van de tegenstanders. Nog even werd er geprobeerd maar het bleek niet meer te gaan en helaas moesten de tegenstanders de wedstrijd opgeven.
Marianne en Carlo echter hadden het zwaar te verduren en kregen geen vat op het spel van hun tegenstanders. Met ruime cijfers moesten ze het wedstrijdpunt aan de tegenstanders laten.
Al met al toch een mooie uitslag van onze eerste wedstrijd deze competitie, 3-1 winst. Na een supergezellige avond werd er afscheid genomen van onze tegenstander, op 10 mei zien we ze weer terug en gaan we uiteraard weer proberen een goed resultaat weg te zetten.
Volgende week, op goede vrijdag, spelen we uit bij Sla Raak Oisterwijk, laten we hopen dat het weer een goede vrijdag wordt voor ons.
Ook een bedankje voor Els en Liselot, zij hebben er super voor gezorgd dat tijdens en na de wedstrijden gezellig met onze tegenstanders konden genieten van de koffie en een drankje, Els en Liselot bedankt.